3 Şubat 2015 Salı

Sürücünün görmediğini Subaru görecek

Subaru’nun yeni Outback’te standart sunduğu EyeSight teknolojisi, araçlar, yayalar ve bisiklet gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi nesneleri ilk kez sunduğu stereo kamera teknolojisi ile sürücüden önce algılıyor.

Ljubljana / SLOVENYA-   Subaru’nun Outback’te başlangıç seviyesinden itibaren standart olarak sunduğu EyeSight teknolojisi, araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi sabit nesneleri algılamak için yalnızca stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem. Yeni nesil EyeSight versiyonu, önleyici güvenlik ve sürücü yükünü azaltma özelliklerini daha da ileriye taşımak için yaklaşık %40 oranında görüş açısının artırıldığı tamamen yenilenmiş stereo kameralara sahip. Bu sistem Çarpışma Öncesi Fren Kontrolü, Adaptif Hız Sabitleme Kontrolü gibi sürücünün stresini azaltacak özellikleri kapsıyor.


SADECE 2.0 LİTRELİK DİZEL GELİYOR
Markanın Crossover segmentindeki temsilcisi Outback yenilenen yüzü ve gelişmiş teknolojileri yollara çıkarken, SUV segmentinde yarışan modeli Forester ise 2,0 litrelik Boxer dizel motoruyla 2015’e merhaba diyor. Mart ayından itibaren Avrupa pazarında 2.5 litrelik benzinli ve 2.0 litrelik turbo dizel versiyonları ile satışa sunulacak olan yeni Outback Türkiye’de de eş zamanlı olarak Lineartronik CVT şanzıman ve 2.0 litrelik dizel motora sahip “Premium” ve “Limited” versiyonlarıyla satılmaya başlanacak. Outback’in benzinli versiyonu Türkiye’ye ithal edilmeyecek. 2,0 litre dizelin satış fiyatı ise 156 bin 900 TL’den başlayacak.



Yeni Outback, daha şık bir ön ızgara tasarımı, daha büyük sis farları, yeni ön farlar ve yeniden tasarlanmış bir ön tampona sahip. Ayrıca dünyada türünün ilk örneği olan boxer dizel motoru ve EyeSight sürüş destek teknolojisi de yeni Outback’in öne çıkan özellikleri.

Subaru’nun 2015 hedefi
2 bin adetlik satışa ulaşmak

Outback basın lansmanında markanın Türkiye pazarına ilişkin 2014 yılını değerlendirmesi ile 2015 hedeflerini paylaşan Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle şunları söyledi: “Bu yıl en önemli yeniliğimiz EyeSight sürücü yardım teknolojisine sahip CVT şanzımanlı 2.0 litrelik yeni dizel Outback modeli olacak. 2014 yılı toplam Subaru satışları, bir önceki yıla göre %27 oranında artışla 1402 adet olarak gerçekleşti. Özellikle XV modelimizde toplam 748 adet satış ile hedeflediğimizin oldukça üzerinde bir satış rakamına ulaştık. Bu yıl da yeni Outback ile satışlarımıza ivme katacağız. Kasım ayında ön siparişlerini almaya başladığımız yeni Outback’e yoğun bir ilgi söz konusu. Bu yıl yeni Outback modelimizden 250 adet satmayı hedefliyoruz. Diğer tüm modellerimizle birlikte toplamda 2 bin adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor.

Ayağını pedallara sürmeden Off-Road

Özel bir Off-road alanında sürüş yaptığımız Forester’da, Subaru’nun benzersiz Sürekli Simetrik Dört Çeker sistemine ek olarak; optimize edilmiş entegre motor kontrolü, frenleme ve kaygan yüzeyler üzerinde çalışan diğer fonksiyonel özellikler ve olumsuz yol koşullarında sürüş performansını iyileştirme kabiliyetine sahip X-MODE teknolojisi ile de donatılmış. Yokuş İniş Kontrol ayarı, eğimli yollarda aracı düşük hızda tutarak sürücülerin ne gaz ne de fren pedalına dokunmadan gönül rahatlığıyla sürüşüne devam etmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder