19 Şubat 2015 Perşembe

Gelecekten gelen otomobil!

İsviçreli tasarım ve mühendislik firması tarafından tasarlanan otomobil barındırdığı özelliklerle görenleri hayran bırakıyor.

İsviçreli tasarım ve mühendislik firması tarafından tasarlanan otomobil barındırdığı özelliklerle görenleri hayran bırakıyor. Geleceğin sürüş vizyonu olarak lanse edilen proje temel olarak BMW i3'e dayalı bir elektrikli otomobil sistemi taşıyor.

Rinspeed Budii, sürücüsüz gidebilen sistemi ile konsept haliyle tanıtıldı ve kısa zamanda dış basının en önemli konusu oldu.

Teknolojinin en son özelliklerinin kullanıldığı bu otomobilde, gelişen akıllı telefon ve saat sistemi ile kontrol sağlanabiliyor.

Otomobilin kapıları sizin parmağınızı tanıyabiliyor. Sisteme önceden kaydedilmiş parmak iziniz, parmak izi tanımlama programı ile aracın kapıları otomatik açılabiliyor.

Otomobilin teleskopik kamerası sürücüsüz kullanımda, önceden çizdiği harita verilerini sisteme giriyor ve yolunuza çıkacak en ufak engelde dahi güvenliği elden bırakmıyor. Bu testi ufak bir taş parçası ile deneyen firma elde ettiği sonuçlarıda böyle paylaşıyor

Ayrıca teknolojinin son ürünü akıllı telefonunuza veya saatinize yükleyeceğiniz basit bir uygulama ile, uygulamada bulunan follow me seçeğini kullanarak otomobilinizin sizi takip etmesini sağlayabiliyorsunuz

Rinspeed'de istenildiği takdirde direksiyonun soldan sağa geçirilip, yan koltuktaki kişinin aracı kullanılması sağlanabiliyor. Teleskopik lazer tarayıcı 3D perspektif haritası sunmak için 70 cm yükselebiliyor.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder