3 Şubat 2015 Salı

100 milyon lira daha yatırıp Afrika ve Ortadoğu’ya açılıyor

Avrupa’da tüm modelleri 2015’te yenileyecek Honda’nın gözbebeği Türkiye oldu.


Yeni Civic Sedanla, 100 milyon liralık yeni yatırım yaparak, fabrikayı tam kapasite çalıştırmaya ve yeni pazarlara açmaya hazırlarken, ikinci bir model üretiminin de sinyali verildi.

Honda, Türkiye pazarında pazar payını dizel ve otomatik CR-V ile artırmayı hedefliyor. Pazarda artık yüzde 12’lere ulaşan SUV segmentinin beğenilen modellerinden CR-V, 4 çeker sürüş özelliği, 1.6 litrelik i-DTEC dizel motoru 160 beygir güce ve 9 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana kavuştu. 2015 yılı yaz aylarında Türkiye’de satılmaya başlanacak olan modelin yanı sıra yenilenen ürünlerin de satılmaya başlanmasıyla Honda Türkiye satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 15 artması bekleniyor.

SPORCULAR TÜRKİYE’DE SATILACAK

Honda’nın Avrupa’da tüm modelleri yenilediğini belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Sümer, “Type R, NSX, Jazz, HRV, makyajlı Civic HB başta olmak üzere tüm modeller hem yenileniyor hem de hepsi Türkiye’de satılacak” dedi. 2015 yılında Türkiye pazarında yüzde 15’lik bir satış artışı hedeflediklerini söyleyen Sümer, Yeni Civic Sedan ya bu yıl sonunda ya da 2016 yılı başında satışa sunulacak. Yeni Civic Sedan için 100 milyon TL civarında bir yatırım yapacağız. Yeni Civic’le birlikte ihracatı yeniden canlandırmak istiyoruz. Japonya ile bu konuda anlaştık. Ortadoğu ve Afrika yeni hedef pazarlarımız olacak. Bu bölgelerde yoğunlaşacağız. Öncelikli hedef fabrikamızda tek modelle 50 binlik kapasiteyi doldurmak.Ancak 50 binlik kapasiteyi doldurmamız demek yeni ikinci bir model demek. Bu projeyi de kesin yapacağız. Projemiz onaylandı” diye konuştu.

TALEBE GÖRE YENİ MODEL GELEBİLİR

2015 yılı Honda için Avrupa’da bir çıkış yolu olacağını, Honda tüm dünyada yılda 4.5 milyon araç satışı gerçekleştirdiğini ve bunun sadece 150 bini Avrupa’da satıldığını belirten Genel Müdür Yardımcısı, “CRV ilk önce 1997 yılında piyasaya çıktı. Geçen sürede 7.2 milyon adetlik satışa ulaştı. Geçen yıl dünya genelinde satışı 500 bin adedi aştı. Mevcut CR-V’yi Türkiye’de Ekim 2013’te satışa sunmuştuk. O tarihten bu güne 3 bin adetlik CR-V satışına ulaştık. Geçen yıl otomotiv pazarı yüzde 11 azaldı ama SUV pazarında arttı. SUV segmentinin toplam satışlardan aldığı pay yüzde 12’ye çıktı. Piyasada dizel ve otomatik şanzımana talep artıyor. Bu alandaki eksikliğimiz bu model ile giderilmiş olacak” dedi.

Mayıs ayında İstanbul Autoshow’da sergilenecek yeni CR-V, tamponları büyüdü, farları değişti ve içeride gürültü seviyesini düşürebilmek için yalıtım iki katına çıkarıldı. Direksiyonda, süspansiyonda ve amortisörlerde de gelişim sağlandı. Ancak en önemli değişiklik güçlü yeni 160 beygirlik 1.6 litrelik i-DTEC dizel motor, 9 ileri otomatik şanzımanla dünya genelinde satışta olan bir motorun en iyi güç-tüketim oranını sunuyor. i-DTEC motorun iç sürtünme oranının yüzde 37 azaltıltılarak ortalama kullanımda 4,9 lt/100km’lik etkileyici yakıt tüketim değerine ulaşıldı. 160 beygirlik maksimum güce 350 Nm tork eşlik ediyor. Manuel şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 9.4 saniyede tamamlayan CR-V 1.6 i-DTEC, 9 ileri şanzımanla 9.7 saniyelik değere ulaşıyor.

Güvenlikte tamamen yeni teknolojiler
Honda, “Honda SENSING” adlı yeni sistem artık kamera ve radar teknolojisini birleştirerek Çarpışma Hafifletme Fren Sistemi ve Uyarlanabilir Sabit Hız Kontrol Sistemi’nde iyileştirmeler yapıldı. Gelişmiş Sürüş Yardımı Sistemi özelliklerini destekleyecek şekilde Honda SENSİNG; Önden Çarpışma Uyarısı, Şerit Koruma Destek Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Trafik Monitörü ve Uzun Far Destek Sistemi gibi Honda’nın Gelişmiş Sürüş Yardım Sistemleri artık opsiyonel olarak satın alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder