4 Ekim 2016 Salı

Paris Motor Show: Sürmek isteyeceğiniz 8 yeni otomobil

Avrupa'nın en büyük otomobil fuarı etkinliği Paris Motor Show'da yepyeni modeller tanıtıldı. Bu galerimizde öne çıkan 8 modele dikkat çekeceğiz.

1.Audi Q5


Audi’nin geleceğinin tasarım dili olan Audi Prologue’un izlerini taşıyan yeni Q5, bir önceki neslinden 90 kilogram daha hafif.

İlk kez 2009 yılında satışa sunulan ve model yaşamı boyunca segmentinde rekabette büyük başarı sağlayan Q5, kullanıcıların da büyük ilgisini gördü. Satışlarını her yıl artırma başarısı gösteren Q5’in, yeni nesli , Audi’nin yeni tasarım dili olan Audi Prologue çizgilerini taşıyor ve daha keskin ve agresif bir görünümle segmentindeki başarıyı sürdürmeyi hedefliyor.

Bir önceki nesilden 90 kilo daha hafif ve 27 HP daha güçlü olan Yeni Audi Q5, 2.0 TDI 190 HP, 2.0 TFSI 252 HP motor seçenekleri, quattro çekiş sistemi ve Stronic şanzıman ile satın alınabiliyor. Q5’in, sportif kardeşi SQ5 ise 354 HP güç üreten 3.0 TDI quattro motora sahip. Yeni Q5, Çarpışma Önleme (Collision Avoidance Assist ), Dönüş (Turn Assist), Trafik (Traffic Jam assist) gibi güvenlik asistanlarını da barındırıyor. İç hacmi büyüyen ve 10 litre daha geniş bagajıyla, kullanıcılara daha konforlu bir sürüş sunan Yeni Q5, eğlence ve bilgi sistemleriyle kullanıcıların modern hayatın imkanlarından da araç içinde de yararlanmasını sağlıyor.

2.Land Rover Discovery


Land Rover, Londra'daki Tower Bridge'ın LEGO tarafından yapılan kopyası üzerinde yeni Discovery'yi Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Eğer daha önce Legoland'a gittiyseniz, orada bir sürü devasa Lego yapılarının olduğunu bilirsiniz. Ancak bunlardan hiçbiri, Land Rover'ın 2016 Paris Otomobil Fuarı öncesinde Discovery'yi tanıttığı platform kadar büyük olamaz. Land Rover, tamamen yenilenmiş Discovery SUV modelinin yanında Guinness sertifikalı dünyada yapılmış en geniş LEGO yapısı rekorunu kırdığını da duyurdu. Yapı, Londra'da bulunan Tower Bridge'in küçük ölçekli versiyonu.

Yeni SUV, bazı bitkiler ve hayvanların yanında bu köprü üzerinde yerini alıyor. Tabii ki, çevrenin tamamı LEGO'lardan yapılmış durumda. Köprünün replikası ve etraftaki ambiyans için toplamda 5,805,846 parça kullanılmış; daha önceki rekor ise 470,646 parçadan oluşuyordu. Maalesef sayım işlerini yapan zavallı arkadaşın ismi bilinmiyor.

Proje, Birleşik Krallık'taki tek LEGO sertifikalı profesyonel olan Duncan Titmarsh tarafından gerçekleştirildi. LEGO Master Builders'tan bir ekiple çalışan Titmarsh'ın tüm yapıyı bitirmesi 5 ay sürmüş. Kurulum işlemi Discovery fabrikasının yakınlarında, yani Birleşik Krallık'ın Warwickshire eyaletine bağlı olan Packington Hall topraklarında gerçekleştirilmiş.

Yapının bir bölümünde yer alan binicilik alanı ise Discovery'nin sporla olan uzun süreli bağlantısına atıfta bulunmak için yapılmış. Devasa LEGO ürününün içindeki diğer çevre yapıları da bir İngiliz piknik alanı, LEGO ateşi ve sözcü Bear Grylls'in maceracı doğasını yansıtmak adına kullanılan kayalıklar.

Birleşik Krallık ve İrlanda LEGO firmalarının sözcüsü Emma Owen, "Jaguar Land Rover olarak, LEGO parçalarını kullanarak kırdığımız yeni Guinness Dünya Rekoru sayesinde Discovery'nin tasarımında ne kadar yaratıcı olabileceğimizi gösterdik." şeklinde konuştu.

Owen, "Bu son derece keyifli bir şey, göz kamaştırıcı yapı daha önce hiç görmediğimiz kadar ilgi görüyor. LEGO parçaları ve biraz yaratıcılık ile gerçekten her şeyi yapabiliyormuşsunuz" dedi.

Elbette başrolde yeni Discovery'nin ta kendisi duruyor. Her ne kadar otomobil LEGO parçalarından yapılmış olmasa da; Discovery kendi alanında yeterince ilginç olmayı başarıyor. Yeni Discovery'de birçok teknolojik yenilik bulunuyor.

3.Honda Civic Type R Prototype


2018 Civic Type R modelinin prototipi Honda’nın imza modeli niteliğinde Civic Type R markanın geleceğini simgeliyor.

Civic Type R’da her zaman olduğu gibi VTEC teknolojisine sahip performans motoru görev yapacak. 2.0 Litre‘lik 4 silindirli turbo motordan Honda, 400 nm‘lik tork ve 340 beygirlik güç değerlerini elde ediyor. Önden çekiş karakterinin bulunduğu 2018 Type R’da 6 ileri manuel şanzıman yer alıyor.

2018 Type R Prototype üretim aşamasının ardından ilk olarak Amerika pazarında satışa sunulacak. Henüz fiyat bilgisi paylaşılmayan 2018 Honda Civic Type R’ın Amerika pazarının ardından dünya geneli satışlarına başlanması planlanıyor.

4.Hyundai RN30 Concept


Gelecekteki yüksek performanslı Hyundai modelleri hakkında ipucu veren RN30 Concept, markanın motorsporları ve Ar-Ge mühendislerinin ortak çalışması sonucu hazırlandı.

Yeni i30 baz alınarak geliştirilen RN30, gelecek yıl piyasaya çıkacak yeni i30N'e yön verecek. Hyundai RN30, 2.0 litrelik 380 beygir gücünde turbo motora sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle hareket eden konsept araç, yüksek performans ve dinamik sürüş açısından marka adına gelecek vaat ediyor.

5.LaFerrari Aperta


LaFerrari Aperta'nın tasarımının coupe modele yakın tutmaya çalıştığı görülürken, mühendisler tarafından hızın yüksek olduğu anlarda yolcuların ses sorunu yaşamayacağı akustik geliştirilmiş. 0-100 km/s hıza 3 saniyenin altında ulaşan LaFerrari Aperta, 0-200 km/s hıza ise 7 saniyenin altında ulaşabiliyor. Ağırlığı artırılan targa modelin maksimum ulaştığı hız ise 350 km/s.

Yüksek teknoloji hibrid platformun yer aldığı LaFerrari Aperta'nın, 800 HP güç üreten V12 motoruna 163 HP'lik elektrikli motor eşlik ediyor. İki motor toplamda, 963 bg ve 900 Nm güç üretiyor. Modelin tavanını kapatmak için kumaş veya karbonfiber tercih edilebilecek tavanların ise opsiyonel olarak sunulacağı bilgisi veriliyor.

6.Mercedes EQ Generation Concept


Generation EQ, SUV genlerini dinamik coupe karakteriyle harmanlarken arka kısımda Shooting Brake esintilerini de sergiliyor. Akıcı hatlara sahip alçak ve uzun siluetiyle dikkat çeken araç, parlak siyah motor kaputu, ön camı ve koyu renk panoramik cam tavanıyla gümüş gövde rengiyle kontrast oluşturuyor. Geniş omuzlu gövde kadar 21 inçlik alaşım jantlar da dinamik görünümü destekliyor.

Dinamik tasarımlı gövdenin altında iki adet elektrik motoru yer alıyor. Motorlar en güçlü versiyonda toplam 300 kW (408 BG) Ssistem gücü ve 700 Nm tork üretirken sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi güvenli ve dinamik sürüş özelliklerini beraberinde getiriyor. Generation EQ, söz konusu güç ve tork değerleriyle 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyenin altında tamamlıyor. İki aksın arasında araç zemininde gizlenen 70 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryalar 500 km’ye varan bir menzil sunuyor.

Generation EQ yeni nesil farklı şarj teknolojileriyle şarj edilebiliyor. Herhangi bir standart prizden de şarj edilebilen Generation EQ yüksek kapasiteli hızlı şarj noktalarında da şarj edilebiliyor. 100 km ‘Sıfır Emisyon’ menzili için sadece 5 dakikalık bir şarj süresinin yeterli oluyor.

Yeni nesil elektrikli otomobiller kendine ait ve özel olarak geliştirilmiş bir platform üzerine yükseliyor. Yeni platform; SUV, sedan, coupe, cabrio ve gelecekteki bütün elektrikli otomobil ailesi için gerekli olan altyapıyı sunuyor.

7.Volkswagen ID Concept


VW Paris fuarında yeni konseptini tanıttı. Sıfır emisyonlu I.D’nin elektrikli motoru 170 PS’lik güç üretiyor. Kompakt segmentte markanın elektrikli otomobil tasarım dilini de belirleyen I.D, iç tasarımda yeni Açık Alan Konsepti (Open Space Concept) felsefesini de taşıyan ilk Volkswagen oldu.

Volkswagen’in gelecekte geliştireceği elektrikli otomobiller için de bir altyapı olacak Modular Drive Kit (MEB) platformu temel alınarak geliştirilen I.D, seri üretim bir Golf’ten daha kısa olmasına rağmen, bir Passat’ın iç hacmini sunuyor. Bunu ise elektrikli motorun arka aksta, pillerinin de otomobilin tabanına yayılmasını sağlayan yeni tasarımıyla gerçekleştiriyor. Böylece, cömert bir iç hacim sunuyor.

I.D’nin en öne çıkan özelliklerinden biri de bir tuşla “I.D Pilot” adı verilen otonom sürüşe geçebilmesi. Sürücü bunu, direksiyon üzerinde bulunan VW logosuna dokunarak gerçekleştiriyor. Direksiyon gizlenerek, sürücüye de daha rahat bir alan sağlanıyor.Volkswagen’in elektrikli konsept otomobili I.D, tek bir şarj ile 600 kilometreye varan bir menzile sahip. Direksiyon gizlenerek, sürücüye de daha rahat bir alan sağlanıyor.

8.Renault Trezor GT Concept


TREZOR konsept otomobiller alanında yeni bir döngüyü temsil ediyor. Markanın gelecekteki modelleri açısından tasarım ve teknolojilere gönderme yapıyor. Sımsıcak stili ve konfor odaklı özellikleri sayesinde tamamen elektrikli bu GT, mobilitenin gelecekteki hali ve otomobile ait heyecan dolu tutkuyu bünyesinde barındırıyor. (cnntürk.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder