16 Ekim 2016 Pazar

Honda Civic'in 'RS'i şubatta 182 beygirle gelecek

Ondokuz yıldır Türkiye’de üretilen Civic Sedan’ın 10’uncu neslinin satışına başlandı. Baştan aşağı yeniden tasarlanan ve bugüne kadar üretilen en sofistike ve sportif Civic sedan olarak öne çıkan otomobile 75 bin 740 TL’den başlayan fiyatla sahip olunabiliyor.koyduğumuz hedef, satış adetlerinde Almanya pazarını geçmek. Mevcutta bu rakam 24 bin adet ve İngiltere’nin ardından ikinci olmamız aslında kağıt üzerinde garanti gibi” diyerek tamamladı.


Temeli 1996 yılında atılan ve ilk modelini 1997 yılında üretmeye başlayan Honda Türkiye Fabrikası’nın bantlarından inen yeni Honda Civic Sedan; Premium, Elegance ve Executive adlı üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunuldu. Civic Sedan’da ilk etapta 125 HP üreten 1.6 litrelik benzinli motor görev yaparken LPG’li seçenekle de satın alınabilecek. Yeni Civic Sedan’da manuel şanzımanın yanı sıra tamamen yenilenen CVT teknolojili otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor. LPG seçeneğiyle birlikte dünyada 4 farklı motor opsiyonuyla Civic üretimi yapan yegane fabrika olma unvanına sahip olan Honda Türkiye Fabrikası’nda ilerleyen zamanlarda ayrıca 1.5 litre benzinli turbo ve 1.6 litre dizel motor seçenekleri eklenecek. Global platform kullanılarak üretilen yeni Civic Sedan’ın 8 Ekim tarihi itibarı ile 75 bin 740 TL’den başlayan fiyatlarla satışına başlandı. Yeni Civic Sedan’dan yılsonuna kadar 2,5 ayda 6 bin 500 adet satılması hedefleniyor. Honda Civic sedan için önümüzdeki günerde Almanya'dan bayi konseyi de gelerek test sürüşü yapacaklar. Sedan kasa Almanya'da son yıllarda popüler hale gelmiş durumda.

Hideto Yamasaki: “Hedefimiz Honda Türkiye’nin satış rekorunu kırmak”

Yeni Honda Civic üretimine 16 Eylül’de başladıklarını belirten Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, “Üretim başlangıcıyla bantlarımızdan günde 106 otomobil iniyor. Mevcutta üretime 800 kişilik çalışan sayımızla tek vardiya olarak başladık. İkinci vardiyaya geçişte, ihracat pazarlarından gelecek olan talep büyük öneme sahip. Planlamamız doğrultusunda 2017 yılında ikinci vardiyaya geçeceğimize inanıyoruz ve böylece toplam çalışan sayımız da bin 360’ı geçecek. Böylece mevcut 50 bin adetlik kapasitemizi tam kullanabilecek çalışan sayısına ulaşacağız. Bu doğrultuda daha şimdiden 200 yeni çalışma arkadaşlarımız aramıza katıldı ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde 100 arkadaşımız daha bizimle olacak. İkinci vardiya ile üretimimizi ayda 4 bin ile 4 bin 500’e çıkartacağız. En büyük hedefimiz, iç pazarda Civic Sedan satışımızı 20 bin adede çıkarmak ve toplamda 30 binli adetleri aşarak Honda Türkiye rekorunu kırmak” dedi.


Hideto Yamasaki: “Ortak platform sayesinde Türk tedarik sanayi İngiltere’ye ihracata başladı”
Mevcutta Civic Sedan üretiminde yerlilik oranının yüzde 40 seviyelerinde olduğunu belirten Yamasaki, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk etapta yüzde 40 olan yerlilik oranını gelecekte yüzde 60’lı rakamlara çıkarmayı amaçlıyoruz. Bunu çok olası görüyoruz, zira yeni Civic ailesi ortak platform kullanıyor ve bu nedenle pek çok ortak parça kullanımı söz konusu. Türk otomotiv tedarik sanayiinden İngiltere’ye parça ihracatının başladığını mutlulukla söyleyebiliriz ve bunun artacağına inanıyoruz.” Yamasaki ayrıca Honda Türkiye’nin İngiltere ve Almanya’nın ardından Honda’nın Avrupa’daki üçüncü büyük pazarı olduğunu belirtti. Honda’nın Avrupa geneli için 200 bin adetlik satış hedefine sahip olduğunu vurgulayan Yamasaki, Honda Türkiye’nin bu hedef doğrultusundaki en önemli pazar olmayı sürdürdüğünü söyledi. Yamasaki sözlerini “Honda Türkiye olarak hırslıyız ve hem motosiklet hem de otomobilde çok iddialıyız. Kendimize koyduğumuz hedef, satış adetlerinde Almanya pazarını geçmek. Mevcutta bu rakam 24 bin adet ve İngiltere’nin ardından ikinci olmamız aslında kağıt üzerinde garanti gibi” diyerek tamamladı. Honda'nın 1.5 lt turbo 182 Bg  benzinli RS versiyonu ise otomatik şanzımanla şubat ayında Türkiye'de satışa sunulacak. Araç Gebze'de üretilecek ve özel bir kırmızı renkle satışa çıkacak.

MEHMET ALİ KANTARCI / cnntürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder