12 Nisan 2016 Salı

Yeni Egea Hatchback banttan indi

Ömer Koç, yeni Egea Hatchback üretim bandından inmesi şerefine düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Aracı ilk kez Eylül ayında Mustafa Koç tanıtmıştı.

TOFAŞ Otomobil A.Ş.’nin Bursa’daki fabrikasında Egea Hatchback serisi üretimine başlandı.  Koç Holding Yönetim Kurulu Ömer Koç ise Egea modeliyle 2023 yılına kadar 1 milyon 300 binlik bir üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini açıkladı.

Yalova Yolu üzerindeki Tofaş A.Ş. tesislerinde gerçekleştirilen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Tofaş çalışanları katıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk defa Tofaş işçileriyle bir araya geldiğini hatırlatan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Egea Hatchback tanıtım töreninin Türk otomotiv endüstrisi ve Tofaş için heyecan dolu bir olay, kendisi için de ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Tofaş’ta işçilere hitap etmenin gururunu yaşadığını söyleyen Koç,“Koç toplumunun lokomotif şirketlerinden biri olan Tofaş son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla en kuvvetli dönemlerini yaşıyor. Tofaş’ın yıllar içerisinde gelişimi ve bugün uluslararası başarıları Koç grubu ve FIAT Chrysler arasındaki 48 yıllık güçlü ortaklığı çok önemli bir göstergesidir Koç topluluğu olarak ülkemizin gelişmesi, büyümesi için sanayi üretiminin önemine her zaman inandık. Ülkemizin ve şirketlerimizin uluslararası arenada da daha güçlenmesi için yatırımlarımıza kesintisiz devam ettik. Bu kararlılığımız ile ülkemizin geleceğine olan inancımız ve hükümetimizin bize verdiği destek çok önemli. Dünyada teknoloji alanında çok önemli değişiklikler oluyor. Tüketim alışkanlıkları yaşam şekilleriyle birlikte rekabetle ilgili normlar hızla değişiyor. Bir nesil önce üretimin önemli bir kısmını gelişmekte olan ülkelere kaydıran gelişmiş ülkeler, bugün yeni teknolojilerle bu kaybedilen üretimi gelişmekte olan ülkelerden almak üzere yapıyorlar.” dedi.


Konuşmasını sürdüren Ömer Koç, “Bütün planlarını bunun üzerine inşa ediyorlar. Bizde bu gelişmeleri takip ederek akıllı projeler oluşturmak için çalışıyoruz. noktada Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın son dönemdeki strateji planları çok önemli. Bu Politikalar bütün sanayicilerin önünü açıyor. Bu konuda Ar-Ge reform paketini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Topluluğumuzu 2007-2014 dönemindeki toplam Ar-Ge harcaması 4.6 milyar lira olmuştur. Geçen sene 1.3 milyar Ar-Ge harcaması yaptık. TÜİK verilerine göre ülkemizde özel sektör harcamalarının yüzde 13’ü grubumuz tarafından gerçekleştirildi. 15 Ar-Ge merkezimizde 4 bin mühendisimiz çalışmakta. Bu sebeple 2015’te en başarılı olan ilk üç Ar-Ge merkezi olduk. Ayrıca otomotiv sektöründe en iyi Ar-Ge merkezi seçildik. Tofaş son yıllarda 1.5 milyar dolarlık yatırımlarıyla tüm ürün gamını yeniledi. Hem otomobil hem de ticari araç üreten ve gelişmiş Ar-Ge merkezine sahip tek otomotiv şirketi olarak Türkiye’de değer üreticisi haline geldik. Egea hem iç pazardaki konumumuzu güçlendirecek, hem de ihracat potansiyeliyle Tofaş’ı başka bir konuma taşıyacak. Sedan modelinin Avrupa pazarındaki başarısı, önümüzdeki aylarda Amerika kıtasına ihracatının başlayacak olması yatırım kararlarının ne kadar önemli olduğunu ispat ediyor. 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Egea modeliyle 2023 yılına kadar 1 milyon 300 binlik bir üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz” dedi.

MUSTAFA KOÇ’U ÖZLEMLE ANIYORUZ
21 Ocak’ta hayatını kaybeden Mustafa Koç’u rahmet ve özlemle andığını söyleyen Ömer Koç, Mustafa Koç’un Egea projesini akıllı proje olarak adlandırdığını belirtti.
Egea projesi ile Tofaş’ın önemli aşamalar kaydettiğini hatırlatan Tofaş CFO’su Cengiz Eroldu, projenin otomotiv sektörü açısından bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Egea’nın 2015 yılında Avrupa’nın en iyi otomobili seçildiğini belirten Eroldu, “Bunu Türkiye otomobil sanayi ve Tofaş’ın küresel başarısı olarak değerlendiriyoruz. Onun için Avrupa Birliği projelerinde önemli görevler üstleniyoruz. Sürücüsüz araç dahil olmak üzere birçok araştırma konusunda ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarımızı tek başımıza değil, Türkiye’de ki büyümeyle kaydettiğimiz mühendislik ekosistemi ile yapıyoruz” dedi.
MUSTAFA KOÇ TANITMIŞTI
Egea’nın sedan versiyonunu Eylül 2015 yılında işçilerin de katıldığı bir törenle Ocak ayında aramızdan ayrılan Mustafa Koç tanıtmıştı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder