16 Nisan 2016 Cumartesi

Tesla Model 3 görücüye çıktı!

Tesla Model 3 Tesla’nın 3. nesil otomobili. 1) 2006 yılından beri bilinen “Çok Gizli Tesla Motors Ana Planı”nın 3. ve belki de en önemli adımı. Tanıtıldığı tarihten sonra ilk üç günde 280,000 adet ön sipariş alan Model 3’ün ABD giriş fiyatı her türlü vergi indirimi/avantajından önce bile sadece 35,000$ olacak. 


Model 3’ün aynı zamanda logosundaki “3” Tesla logosundaki “E” harfi gibi 3 yatay çizgi olacak.
Model 3 segment olarak Audi A4, Mercedes C ve BMW 3 serilerine rakip olacak. En az 340km menzile sahip olacak arabanın boyutunun ise Model S‘e göre %20 daha küçük olacağı bilinmekte.
Birinci ve ikinci nesil otomobillerden gelen finansman ile büyüme sonucu ölçek ekonomilerine ulaşılması ve ‘birim maliyet’in düşürülmesi, Gigafactory ile pil maliyetlerinin  hatırı sayılır miktarda düşmesi sonucu hedef fiyatı tutturması beklenen Model 3 Tesla Motors’un kuruluş vizyonundaki nihai hedef.

Ne zaman piyasaya çıkacak?

Model 3’ün çıkış tarihini Elon Musk 2017 sonu ilk teslimler olarak verse de bunu kendisinin geçmişte söz verdiği tarihleri pek tutturamadığı gerçegini göz önünde bulundurarak değerlendirmek daha doğru olur.

Model 3’ün üretimi mevcut Fremont/California fabrikasında başlayacak ancak tam kapasite üretim hedefi olan yıllık 500.000 otomobile 2020 yılında Gigafactory‘nin tam kapasite üretime geçmesi ile ulaşılması bekleniyor.

Yıllık 500.000 araç üretim hedefi için 2015’in Ocak ayında Detroit Autoshow’da Elon Musk her pazar (Avrupa, Kuzey Amerika, Uzakdoğu) için stratejik olarak uygun yerlerde fabrikalar açılabileceğini, tek bir merkezden dağıtımın o kapasitelerde dünya çapında fazla masraflı olacağını ifade etti.

Tasarım, Bilinen Özellikler
Tesla Model 3’ün tanıtımı iki kısımdan oluşacak.
İlki 31 Mart 2016’da Tesla’nın California’da bulunan Hawthorne dizayn merkezinde özel davetlilerin katılımı ile tanıtıldı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder