29 Şubat 2016 Pazartesi

Türkiye’nin ihracat lideri olmak istiyoruz

Ford Otosan için Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Son 5 yıldır sektörün ihracat şampiyonuyuz. Türkiye’nin ihracat lideri olmak istiyoruz" dedi.

2015 yılında; üretim, satış ve ihracat rakamları ile rekor kıran Türkiye otomotiv sektörünün en büyük sanayi kuruluşu olan Ford Otosan, 2015 yılı sonuçlarını ve 2016 yılı planlarını kamuoyuyla paylaştı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Son 5 yıldır sektörün ihracat şampiyonu unvanıyla ekonomiye net ihracatçı olarak katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Türkiye ticari araç ihracatının yüzde 65’ini biz yapıyoruz. 2015’te, bir önceki yıla göre yüzde 32 artışla 253 bin 644 adet araç ihraç ederek kendi rekorumuzu kırdık. İhracat gelirimizi de geçen seneye göre yüzde 11 artırarak 3,9 milyar dolar ihracat geliri elde ettik. 2014 yılında 73 olan ihracat pazarı sayımızı, bu yıl 82’ye çıkartarak ihracat pazarlarımızda da büyüdük” dedi. 2015 sonuçlarıyla birlikte son 5 yıldır ihracat şampiyonu olduklarını ve kendi ihracat rekorlarını kırdıklarına da vurgu yapan Yenigün, “Türkiye’nin ihracat lideri olmak istiyoruz” dedi.


FORD’U OTOSAN LİDER YAPTI

Ford’un Avrupa ticari araç satışlarındaki başarısına dikkat çeken Yenigün: “Biz Türkiye’de 2015 yılında büyük başarılara imza atarken, Ford da Avrupa’da 1 numaralı ticari araç markası oldu. 2011’de 7. sıradayken, 2015′te liderliğe yükseldi. 260 bin 400 adet ticari araç satışı ve yüzde 12,6 pazar payıyla Avrupa lideri oldu. Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızda üretim yatırımlarımızı tamamladık ve Ar-Ge merkezimizi açtık. Şimdi, 2016 ve sonrasına bakarsak, Ecosport, Yeni Kuga, Edge ve Yeni Ranger modellerimizi pazara sunacağız. Diğer yandan, uzun vadede ağır ticaride her 3 araçtan birini ihraç etmeyi hedefliyoruz. Ford Trucks ile 2016’da Doğu Avrupa’da açacağımız yeni bayiliklerimizle global büyümemize devam edeceğiz. Bunları yaparken; inovasyon, Ar-Ge faaliyetlerimiz ve dijitalleşme çalışmalarımızdan güç alacağız. Tüm bu çalışmalar ve hedeflerimizle; Türkiye’nin ilk 100 yıllık sanayi şirketi olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder