30 Ocak 2016 Cumartesi

Yerli otomobilde 30 adet test filosu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde 4 farklı araç prototipi geliştirildiğini belirterek, 2016’nın sonunda en az 30 adetlik bir test filosu oluşturulacağını söyledi.

Işık, “2018’in Haziran ayı gibi aracın tanıtımını yapmayı ve 2020 yılından önce de seri üretime geçmeyi planlıyoruz” dedi. 
TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesi ile ilgili görüşmelerde konuşan Işık, yerli üretim konusunda en çok öne çıkan çalışmanın yerli otomobil projesi olduğunu belirterek özetle şunları söyledi:
“Sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde şu ana kadar 4 farklı prototip araç üretildi. Bu yılın sonuna kadar, en az 30 adetlik bir test filosu oluşturmayı, 2018’in Haziran ayı gibi aracın tanıtımını yapmayı ve 2020 yılından önce de seri üretime geçmeyi planlıyoruz. Proje kapsamında, öncelikle menzili artırılmış elektrikli araç geliştirmeye odaklanmış durumdayız. Bu amaçla, TÜBİTAK’ta bir Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi de kuruyoruz.
İŞ MAKİNESİNE PLAKA
Otomotivde büyük bir ihtiyaç olan Otomotiv Test Merkezi’ni Bursa Yenişehir’de kurmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Test merkezinin ilk aşaması olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlayacağız. Yerli dizel motor üretmek amacıyla bir Motor Mükemmeliyet Merkezi kurmak için de çalışmalarımızı başlattık.”
Fikri Işık, ayrıca sanayideki her makineye plaka verileceğini ve sanayici kredi çekmek istediğinde bu makinelerin teminat kabul edileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder