3 Mart 2015 Salı

BMW ve MINI’de kan değişimi!

Alman otomotiv devi BMW AG, iki markasının hem fabrika çıkışı, hem de periyodik bakım ile garanti kapsamında kullanılacak motor yağını değiştirdi.

Artık BMW ve MINI motorlarında kendi isimlerini taşıyan yağ kullanacak…
BMW AG, BMW ve MINI marka araçlarında Castol’le olan uzun yıllara dayalı anlaşmasını 10 Kasım 2014’te bitirdi. Otomobillerde adeta insandaki kan kadar önemli olan motor yağı için BMW ve MINI markaları, bundan sonra kendi adlarını taşıyan marka motor yağı kullanacak. BMW AG yeni yağın üretimi için Shell ile anlaştı. Fabrikalarında ve tüm yetkili servislerde kullanılacak olan BMW ve MINI markalı motor yağı için Shell’in tercih edilmesine, şirketin 40 yıllık çalışmanın ardından patentini aldığı yeni teknolojinin sebep olduğu öğrenildi.

ZORUNLU DEĞİL AMA…
2015 itibariyle Almanya’daki tüm yetkili servislerde kullanılmaya başlanan yeni yağ için BMW AG, Almanya dışındaki marka temsilcisi distribütörler için de bir kolaylık ve geçiş süreci sağlıyor. Servislerde kullanılacak motor yağı konusunda daha önce de ‘tavsiye’ edilen ve kullanılmakta olan marka ile distribütörün anlaştığı diğer yağ markaları için herhangi bir değişim zorunluluğu bulunmazken, yeni yağa garanti kapsamındaki araçlar için ‘mutlak’ kullanım şartı getiriyor.
Yeni yağ, yeni GTL teknolojisi

Shell, Gas-to-liquid (Gazdan sıvıya) yani GTL olarak da bilinen bu yeni teknoloji ile, doğal gazı sıvılaştırarak kristal saydamlığında temel bir yağ elde ediyor. Bu da motor yağının ana bileşeni olarak ham petrolden elde edilmesine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Üstelik petrol ile yapılan üretimden yaşanan kirliliklerinin hiçbiri bu yağın içinde bulunmuyor. Geliştirilmiş ‘akışmazlık-ısısı’ performansıyla öne çıkan yağ, çok daha iyi ve yüksek yakıt verimi sağlıyor. BMW AG bu yağın, motoru, endüstri standartlarını aşan bir seviyede koruyacağını da belirtiyor. BMW ve MINI markalı motor yağının dünyaya dağıtımı, üretimin sürdürüldüğü Katar’da bulunan Pearl GTL tesislerinden yapılıyor.
Borusan’da durum…

BMW ve MINI markalarının Türkiye temsilcisi Borusan
Otomotiv’in de yağ konusundaki yol haritası belli oldu. 2015 yılını geçiş süreci olarak değerlendirecek ve servislerinde yeni BMW ve MINI markalı yağlarını kullanmaya başlayacak distribütör, 2016 yılı 1 Ocak itibarıyla tamamen yeni yağa geçecek. Sentetik ve çevre dostu yeni yağ için, değişim aralığında şu anda da var olan 10 – 12 bin kilometrelik ortalama devam ederken, fiyat farkı olup olmayacağı ise henüz net değil…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder