28 Ekim 2014 Salı

Otostop teknoloji ile farklı boyut kazandı!

Akıllı telefonlara indirilen uygulamalarla, bir şehirden başka bir şehre otomobiliyle tek giden sürücülerle, aynı şehre gitmek isteyen yolcular bir araya geliyor.

Milliyet'in haberine göre; yakıt tutarının yarısı ya da belli bir kısmını ödeyen  yolcu, otobüse, uçağa ya da trene vereceği paradan daha ucuza Otomobil  rahatlığında yolculuk edebilirken, otomobil sürücüsü ise yakıt masrafını azaltmış oluyor

Bir şehirden başka şehre tek başına  gidecek sürücüler, akıllı telefon uygulamalarına ister ilan vererek isterse  verilen ilanlara yanıt vererek, aracına yolcu alabiliyor. Yakıt masrafına ortak  olan yolcu ise otobüs ya da uçak biletinin yarı fiyatına otomobil konforuyla  yolculuk edebiliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son aylarda kullanımı hızla artan akıllı telefon uygulamaları sayesinde gitmek istediği yere tek gitmek  istemeyen sürücülerle, daha ucuza seyahat etmek isteyenler bir araya geliyor. Bir  şehirden başka bir şehre tek başına gidecek olan sürücüler, bu uygulamalara  gideceği yeri, saati, kaç yolcu alacağı ve kaç liraya götürebileceği yönünde ilan verebiliyor.

Aynı şekilde, bir şehre yolculuk edecek yolcularda bu uygulamaya, gitmek istediği şehri, kendi yaşını, cinsiyetini ve en fazla kaç para  verebileceğiyle ilgili ilan verebiliyor. Sürücüler ve yolcular, bu ilanlara  bakarak kendilerine uygun sürücü ve yolcuyu seçebiliyor ve verilen saatte  buluşup, birlikte yolculuk edebiliyor.

Bu uygulamalar sayesinde araç sahipleri hem tek başına yolculuk etmemiş hem de yakıt masrafını yarıya düşürmüş olurken, yolcular otobüs bileti  fiyatının en az yarı fiyatına otomobil konforuyla seyahat edebilme şansı buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder