1 Mart 2017 Çarşamba

Land Rover orta SUV'da devrim yarattı

İngiliz otomobil devi Land Rover, 2018 model yeni orta SUV segmenti aracı Range Rover Velar'ı görücüye çıkardı. Orta SUV segmentinde görülmemiş lüks ve arazi yeteneğiyle dikkat çeken Velar, şık ve modern çizgileriyle otomobil severlerin beğenisini topladı. İşte karşınızda yeni Velar:

Land Rover İngiltere Genel Müdürü Jeremy Hicks yeni araçları Velar için, "Range Rover ailesi için çok çarpıcı bir model oldu. Büyüyen bir SUV pazarında yeni ve mevcut müşterilere seçme olanağı sunduk. Tasarımı, kullanışlı teknolojisi, yeni malzemeleri ile bu segmentte öncülük edecek" diye konuştu.

Velar'ın tasarımı, gkesintisiz bel hattına, arkadan gergin konik hatlara kadar dengeli bir şekilde üretildi. Cömert dingil mesafesi, geniş bir iç mekan yaratılmasına yardımcı olurken aracın zarif tasarımına da önemli ölçüde katkıda bulunmuş.

Araçtaki koltuk kaplamaları Avrupa'nın yüksek kaliteli tasarım tekstil üreticisi Kvadrat ile birlikte geliştirildi ve Suedecloth ekleriyle tamamlandı.

Aracın içi ise son derece sade ve şık tasarlanmış. Tasarımı ve ileri teknolojisiyle dikkat çeken konsolda Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi entegre edilmiş. Dokunmatik Pro Duo, sır altı ışıklı yüzeylerin arkasına sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş iki adet 10 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip.

22 inçlik büyük alaşım jantlarla aracın silüetini optimize ederken aracı daha dikkat çekici hale getiriyor. Gelişmiş teknolojisiyle de dikkat çeken araçta tam LED farlar, temizlenebilir konuşlandırılabilir kapı kolları sadece 0.32'den düşük sürtünme katsayısına katkıda bulunur. Bu oran Velar'ı şimdiye kadar üretilen en aerodinamik Land Rover haline getiriyor.

Hafif, sert, alüminyum yoğun gövde, çift lades kemiği ön ve İntegral Link arka süspansiyon ile çevik sürüş, üstün sürüş konforu aracın en dikkat çekici yönleri. Orta SUV segmentine artı olarak kaza koruma seviyeleri de araçta mevcut.

Land Rover orta SUV'da devrim yarattı
Altı hava yastığı içeren kapsamlı bir emniyet sistemi ve yaya algılama özelliği bulunan Özerk Acil Durum Frenlemesi, Kuyruk Desteği (HSE'de standart) ile Uyarlamalı Hız Kontrol Sistemi ve Uyarlamalı Hız Sınırlayıcıyı içeren bir dizi gelişmiş sürücü destek sistemi ile birleştiğinde orta SUV segmentinde açık ara bir üstünlük sağlıyor.

Araç sofistike bir dört tekerlekten çekiş sistemi, dört köşeli hava süspansiyonu (300PS Dizel ve 380PS Benzinli motorlarda mevcuttur) sınıfının lider zemin açıklığı 251mm'ye kadar (bobin yayları ile 213mm), sınıfının önde gelen geçme derinliğine sahiptir 650mm (helezon yaylar ile 600mm) ve Land Rover'ın Terrain Response 2 (isteğe bağlı) ve Tüm Arazi İlerleme Kontrolü (isteğe bağlı) dahil çekiş teknolojileri eşsiz paketi ile birinci sınıf bir arazi aracı olduğunu gösteriyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder