17 Şubat 2017 Cuma

Dünyanın en büyük otomobil fuarları

Her yıl dünyada birçok auto show düzenleniyor. Bu fuarlar, markaların yeni araçlarının tanıtımı için olduğu kadar, meraklıları için de paha biçilemez değere sahip. Dünyada en çok ilgi toplayan otomobil fuarlarını derledik.

1- Chicago Auto Show
Araba meraklıları için her yıl Şubat ayında yapılıyor. Her yıl 1 milyon metrekare alan, 1 milyon ziyaretçi ve bin araç ile dünyanın en başarılı otomatik etkinliklerinden biridir.
Auto Show, oldukça büyük bir alanda olduğundan, bazı ziyaretçilerin test sürüşlerine katılmalarını sağlayan ücretsiz testleri de kapsıyor.
2- Tokyo Motor Show
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Honda, Mazda, Nissan ve Toyota Japonya'da bulunuyor. Bu nedenle Tokyo'nun bu motor programının sunucusu olduğu söylenebilir. Etkinlik, Ekim'in sonundan Kasım ayının başlarına kadar her yıl Tokyo Big Sight'ta düzenleniyor.
Çok sayıda konsept ve geleneksel araç sergileniyor. 20 binden fazla araba, ticari araç ve motosiklet sergileniyor.
3- Goodwood Festival of Speed
Her yıl bir çeşit Rönesans festivaline benzeyen hikayeli Goodwood Festivali, İngiltere'nin Sussex kentinde düzenleniyor. Goodwood Festivali, Haziran veya Temmuz aylarında düzenleniyor.
4- Pebble Beach Car Week
Açık artırmalar, kokteyl saatleri ve tabii ki araçlara bakmak da dahil olmak üzere, yaz boyunca California'nın Çakıl Plajı'nda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Otomobiller genellikle hafta boyunca milyonlarca dolarlık açık artırmaya çıkarılıyor ve dünyanın en nadir modellerinin çoğu da burada sergileniyor.
5- Paris Motor Show
Paris Motor Show , dünyanın araba tasarımcılarının en son konsept modellerini sergiledikleri en önemli etkinliklerin başında geliyor.
İlk Paris Motor Show, 1898'de yapıldı.
6- Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı
Her Mart ayında kentin Palexpo kongre kompleksi, yüz binlerce otomobil meraklısı ve endüstri yetkilisine ev sahipliği yapıyor.
7- Auto Shanghai
Çin, çok sayıda insana ve potansiyel müşterilere ev sahipliği yapıyor. Auto Shanghai her iki yılda bir düzenleniyor.
Auto Shanghai, Kuzey Amerika ve Avrupa araba şirketleri için Asya piyasasına en son eserlerini sergilemek için o
ldukça önem taşıyor.
8- Woodward Dream Cruise
30 binden fazla otomobil, Detroit'in banliyölerinde bulunan Woodward Caddesinde bir araya geliyor ve onlara milyonlarca olmasa bile yüz binlerce seyirci getiriyor.
Dünyanın en büyük tek günlük otomobil etkinliği olarak biliniyor.
9- Frankfurt Motor Show
Otomobil fuarlarının en büyüklerinden biridir. Her yıl düzenlenen şovun asıl adı Internationale Automobil-Ausstellung'dur.
1991'den bu yana şöyle düzenleniyor: Ticari araçlar, Almanya'nın Hannover kentinde çift numaralı yıllarda gösterilmekte ve tek numaralı yıllarda binek araçları Frankfurt'ta sergilenmektedir.
10- The Beijing International Automotive Exhibition
Bu fuar Auto China olarak da bilinir.
11- Detroit Auto Show
Kuzey Amerika'daki en meşhur otomobil fuarıdır. Etkinlik, Michigan'daki Cobo Center'da düzenlenen etkinlik, genellikle her yılın ortasında gerçekleşir ve yaklaşık bir hafta sürer.
Yaklaşık 1 milyon metrekare alanla 100 yaş üstü ve konsept otomobiller bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder