28 Mart 2016 Pazartesi

Türkiye aşığı yeni başkan Mevlana’yı örnek alacak

Hyundai’nin tüm dünya çapında en çok bilinen modeli Elantra’nın 6’ıncı nesli Türkiye’de 56 bin 590 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Her fırsatta Türkiye ve Atatürk’e övgüler dizen Hyundai Assan’ın yeni başkanı Mong-Hyun Yoon, “Hem özel hayatımı hem de şirketi yönetirken Mevlana Rumi’nin 7 öğretisinden faydalanacağım” dedi ve İstiklal Marşı’nı ezbere okudu.

Hyundai Assan’ın yeni Başkanı Mong-Hyun Yoon tam bir Türkiye aşığı. 6’ınca nesil yeni Elantra modelinin tanıtım toplantısında konuşan Yoon, terör saldırılarında ölenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:  İstanbul Boğazı’nı izlerken “Tanrı dünyayı yaratırken, Türkiye’ye özel bir ihtimam göstermiş” diye tekrar düşündüm. Türkiye’yi, Kore savaşında hayatlarını bizler için feda etmiş minnet duyulacak bir ülke olarak öğrendik. Artık iki ülkenin sevgisi ve kardeşlik bağı sonsuza kadar sürecektir. Bu sebeple Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözüne nazire yaparak “ Ne mutlu Türkiye’de Türk insanıyla çalışabilene” demek istiyorum.

MADE IN TURKEY’DEN GURUR DUYUYORUZ

Avrupa pazarında araçlarımıza vurduğumuz “Made in Turkey” damgasının aranan bir özellik haline gelmesinden gurur duyduğunu söyleyen yeni başkan, “Türkiye’ye geldikten sonra insanlığın büyük öğretmeni Mevlana Rumi’yi de tanıma fırsatı buldum. Onun 7 öğretisini hem iş hem de özel hayatıma uyarlamaya çalışıyorum. Hyundai Türkiye’yi yönetirken de bu öğretileri uygulamaya çalışıyorum. Türk insanına cömertlik gösterip yardımcı olma hususunda akarsu gibi olacağım. Türkiye’ye ve Türk insanına, şefkat göstermede güneş gibi olacağım. Türk insanına karşı alçak gönüllülükte toprak gibi olacağım. Bütün insanlığa hoşgörüde deniz gibi olacağım” diye konuştu.

Türkiye’yi dünyada ilk 3’e taşıyacağım

Hyundai Assan’ın yeni başkanı Mong-Hyun Yoon, “Hyundai Assan olarak Kore dışında açılan ilk fabrikayız. Ancak sürekli olarak innovasyon ve gelişim sağlıyoruz. Bu nedenle Türkiye’de önceliğim Hyundai Assan fabrikasını dünyadaki Hyundai fabrikaları arasında üretim kalitesi bakımından ilk 3 arasına çıkarmak. Bu yıl 230 bin adetlik üretim gerçekleştirip 205 bin adetten fazlasını (yaklaşık yüzde 90) ihraç edeceğiz. Böylece yıl içinde 2 milyar USD’nin üstünde döviz girdisi sağlayıp Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağız.

1 MİLYONUNCU ARAÇ İHRACATI

2016 yılı bizim için ayrı bir öneme sahip diyen Yoon, “Çünkü bu yılın ikinci yarısının başlarında bugüne kadarki 1 milyonuncu aracımızı ihraç etmiş olacağız. Bu milat dünyadaki saygınlığımızı da artıracak. 15 yılda 1 milyona ulaştık, şimdi her 4-5 yılda 1 milyonluk araç ihraç eden duruma geldik” dedi.

136 beygir dizel ve 7 yıl garanti

Hyundai’nin tüm dünya çapında en çok bilinen modeli Elantra’nın 6’ıncı nesli Türkiye’de 56 bin 590 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni model 136 beygir güç ve 300 Nm. tork sunan turbo dizel motor ve 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanı ile ön plana çıkıyor. En üst seviye olan 1.6 litre CRDI Elite DCT ise 84 bin 990 TL’lik etikete sahip. DCT şanzımana sahip dizel motorun 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 4,1 litre. Elantra ile birlikte Hyundai yine bir ilke imza atarak seçmeli garanti sunuyor. Buna göre müşteriler 3 yıl / Sınırsız km, 5 yıl / 100.000 km ya da 7 yıl / 80.000 km’den birini ilk alımda seçerek kullanabilecek. Elantra’da 1.6 lt. benzinli motorda bulunuyor.

Yeni Elantra’nın tanıtım toplantısında ev sahipliğini yaklaşık iki aydır görevinin başında olan yeni başkan Mong-Hyun Yoon (en solda) ve Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker (en sağda) yaptı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder